Броят на децата в детските градини се увеличава  до 30,

...
Броят на децата в детските градини се увеличава  до 30,
Коментари Харесай

Увеличават броя на децата в групите на пловдивските градини

Броят на децата в детските градини се увеличава  до 30, вместо допустимите досега 23. Това реши Пловдивският общински съвет с 37 гласа " за ", 4 " въздържал се " и нито един " срещу "

Пазарът на труда в Пловдив е динамичен и общината е длъжна да даде тази услуга на родителите, акцентира заместник-кметьт Стефан Стоянов. 

По тематиката се разгоря спор, в който кметът Здравко Димитров напомни, че като областен кмет преди години е избавил от продажба две детски градини, когато те са били всеобщо разпродавани от администрацията. 

Против нарастването на бройките във време на пандемия се оповестиха съветниците от Демократична България. Д-р Веселка Христамян акцентира, че решението е незаконосъобразно, защото броят не може да надвишава 28 в група. 

Зад предлагането обаче застанаха и съветниците отляво, откакто водачът на групата Николай Радев съобщи, че по този начин направеното предложение не крие никакви рискове за децата, които постоянно действително са доста по-малко, а би трябвало да бъде решен и обществен проблем. 

В момента в Пловдив се построяват седем обекта, които ще одобряват малчугани и в тях разкритите места ще бъдат към 800, съобщи още Стефан Стоянов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР